Zonnepanelen van de zaak

14 april 2017

Fiscaal voordeel bij zonnepanelen van de zaak

Veel ZZP-ers vragen zich af of het is toegestaan om een investering in zonnepanelen op hun woning fiscaal af te trekken. Dat kan in bepaalde gevallen inderdaad voordelig zijn. Onderstaand leg ik uit aan welke voorwaarden u moet voldoen voor fiscaal voordeel op zonnepanelen van de zaak.

Betreft het eenvoudig te demonteren zonnepanelen?

Als het antwoord op deze vraag ja is dan kunt u bij zakelijk gebruik tussen de 10% en 90% ervoor kiezen om de investering op uw balans te activeren. Heeft u dus een werkruimte thuis waarvoor u kosten mag aftrekken dan kunt u in deze situatie elk jaar 20% van de aanschafprijs afschrijven. Voor meer uitleg over de werkruimte kunt u deze link raadplegen: werkruimte thuis.

Naast afschrijven kunt u in deze situatie ook 28% KIA (kleinschaligheids investeringsaftrek) claimen. Dit is een extra aftrekpost op uw winst indien u voor meer dan 2.400 euro (ex btw) heeft geïnvesteerd.

Vraagt u ook nog even de btw terug ?

De aanschaf btw mag u ook terugvragen als ondernemer. Uiteraard alleen indien en voor zover u ook prestaties verricht die met btw-belast zijn. Voor het privé gebruik dient u middels een tabel gedurende 5 jaar een kleine correctie terug te betalen.

Cursus boekhouden

Wilt u graag zelf uw boekhouding doen? Leer snel en efficiënt werken met onze online cursus incl. gratis toegezonden Excel-administratie!

Cursus belasting

Met onze online cursus leert u de theorie achter de belastingaangifte! Leer ook alle aftrekposten te benutten!

Investeer in jezelf

Onderneem de volgende stap naar succes!

Wij helpen u graag bij het maken van uw keuzes! 088-0238600