Voorlopige aanslag aanvragen?

24 maart 2017

Vraag in bepaalde gevallen een voorlopige aanslag aan!

Verwacht u in 2017 een behoorlijke winst? In het geval u het geld niet direct nodig hebt om te ondernemen kan het slim zijn om een voorlopige aanslag aan te vragen. Zeker als u weet dat de belastingaangifte nog even op zich zal laten wachten. U bespaart in dat geval 4% belastingrente in de inkomstenbelasting en zelfs 8% vennootschapsbelasting. Gelet op de huidige rentestanden op uw bankrekening kunt u in de geschetste situatie dus maar beter alvast betalen aan de belastingdienst gedurende het jaar.

Hoe werkt de belastingrente precies?

Een onderneming betaalt belastingrente als de aangifte over een bepaald jaar niet binnen 3 maanden na afloop van een boekjaar is ingediend. De teller begint te lopen indien de aanslag over een voorafgaand jaar (2016) na 1 juli 2017 wordt opgelegd. De termijn eindigt 6 weken na de datum van de betreffende aanslag. Met de uitstelregeling van veel belastingkantoren/boekhouders kan de uiterlijke termijn waarop uw aangifte 2016 is geregeld lopen tot 1-5-2018. U bent in dat geval dus bijna over een jaar rente verschuldigd a 4% of 8%. Met een voorlopige aanslag kunt u dat voorkomen.

Cursus boekhouden

Wilt u graag zelf uw boekhouding doen? Leer snel en efficiƫnt werken met onze online cursus incl. gratis toegezonden Excel-administratie!

Cursus belasting

Met onze online cursus leert u de theorie achter de belastingaangifte! Leer ook alle aftrekposten te benutten!

Investeer in jezelf

Onderneem de volgende stap naar succes!

Wij helpen u graag bij het maken van uw keuzes! 088-0238600